Kérjük, tartsa vízszintesen készülékét a megfelelő megjelenítés érdekében!


Az Országgyűlési Könyvtárban jelenleg érvényes járványvédelmi intézkedések

Online helyfoglalás

Járványvédelmi okokból egyidejűleg 50 fő tartózkodhat a könyvtárban.
A hosszabb várakozás elkerülése érdekében lehetőséget biztosítunk előzetes helyfoglalásra, legkésőbb a látogatás napján, reggel 9.00 óráig a +36 1 441 4133-as telefonszámon vagy a beiratkozas@ogyk.hu email-címen.

Kérjük, hogy legyenek szívesek megadni az érkezésük pontos idejét is. A foglalásokat a kiválasztott időpontot követő egy (1) óra hosszban fenntartjuk. Amennyiben a lefoglalt időpontig nem tudnak ideérni, kérjük, jelezzék a fenti elérhetőségeink egyikén, így helyfoglalásukat a megérkezésükig biztosítjuk. Ha azonban nem jelzik előre a késést, a foglalásuk automatikusan törlődik a türelmi egy óra időtartamot követően.

Tekintettel az azonosított fertőzésszámok emelkedő tendenciájára, a COVID-19 humán-járvány terjedésének megakadályozása érdekében az Országházba történő belépés és az épületben való tartózkodás vonatkozásában 2020. szeptember 18-tól visszavonásig szigorú járványügyi intézkedések léptek életbe, összhangban a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) Kormányrendelettel.

A szabályok értelmében az Országgyűlési Őrség minden belépni kívánó személynél a beléptetést megelőzően érintésmentes lázmérő eszközzel testhőmérséklet mérést végez. Amennyiben a mért érték 37,2°C-nál magasabb, az Őrség a belépést megtagadja. A mérést végző személy a mért értékkel kapcsolatban adatrögzítést nem végez, adatkezelés nem történik.

A belépést megelőzően minden látogatónak kézfertőtlenítés kell végeznie a belépési pontokon kihelyezett érintésmentes kézfertőtlenítő eszközzel.

A könyvtárba történő be- és kilépés során, valamint a könyvtár területén kötelező az orrot és szájat teljes egészében takaró egészségügyi maszk viselése.

A biztonságos távolság megtartása érdekében olvasóink csak meghatározott ülőhelyeken foglalhatnak helyet.

Szolgáltatásaink teljes körűen igénybe vehetők, kivéve az olvasói számítógépek használatát. A katalógusban való keresésre az eligazítóban és az olvasóteremben rendelkezésre áll néhány gép, minden más informatikai tevékenység csak saját eszközön végezhető. Felhívjuk figyelmüket, hogy a használatba vett köteteket 72 órás karantén után tesszük ismét hozzáférhetővé olvasóink számára.

Kérjük szíves megértésüket és együttműködésüket!