Kérjük, tartsa vízszintesen készülékét a megfelelő megjelenítés érdekében!


Ízelítő külföldi könyvújdonságainkból

Az Országgyűlési Könyvtár kiemelt hangsúlyt helyez a fő gyűjtőköri tudományterületekkel (jogtudomány, politikatudomány, történelem), a nemzetközi szervezetekkel (ENSZ, EU), valamint a külföldi parlamentek működésével kapcsolatos friss külföldi szakirodalom minél szélesebb körű beszerzésére.

A Nagy olvasótermi kézikönyvtár 2013-ban történt megújításának egyik fontos eleme, célkitűzése volt a szabadpolcon található állományrész friss idegen nyelvű művekkel történő gyarapítása. Abban az évben külső szakértők javaslatai alapján mintegy 2800 idegen nyelvű művet vásárolt a könyvtár, melyeknek túlnyomó többsége a kézikönyvtár polcain került elhelyezésre. A friss külföldi szakirodalom beszerzése azóta is évről-évre folyamatosan zajlik alapvetően a tudományterületi, gyűjteményi szakreferensek javaslatai alapján, természetesen külső szakértőket is bevonva a véleményezési, javaslattételi folyamatba.Évente közel 300 idegen nyelvű művet vásárol a könyvtár, melyek közül minél többet igyekszünk szabadpolcon elhelyezni.

Szeretnénk az olvasók, a kutatók figyelmébe ajánlani a 2018-ban beszerzett külföldi könyveink közül néhány olyat, amelyek minden bizonnyal számot tarthatnak az adott területekkel foglalkozók érdeklődésére.

A borítóképre kattintva megtekinthetik a könyvek részletes adatait:

Jog

Constitutional

Constitution

Principles

International Law

Politikatudomány

Enoch

Conservative Mind

Syria

State of Britain

Történelemtudomány

Empire

Men of Bronze

Historische Existenz

Crusade

Európai Unió

Core and Contingent

EU External Relations

China and the EU

EU and international law

ENSZ

International Responsibility

Responsibility to Protect

International Criminal Court

Külföldi Parlamenti Gyűjtemény

Exploring Parliament

British Politics

History of Parliament

Westminster

Vegyes témájú művek

Meaning of the Library

Manuscripts

Catholicism

Istanbul

Itt megtekintheti a 2018-ban beszerzett mintegy 300 külföldi könyv teljes listáját.

Ha további kutatást szeretnének végezni, megtehetik ezt az online katalógusunkban, illetve személyesen is ellátogathatnak az Országgyűlési Könyvtárba.

Kérjük, kövessék közösségi oldalainkat, ahol jövő év elejétől kezdve kéthetente tematikus bontásban részletes ismertetéseket is olvashatnak az újonnan beérkezett külföldi könyvekről!

Közzétéve - 2018-12-13 08:50:00
Kategória: Könyvajánlók