Kérjük, tartsa vízszintesen készülékét a megfelelő megjelenítés érdekében!


Kisebbségi kérdések a HeinOnline adatbázisában

A kisebbségi kérdésekkel foglalkozók számára különösen érdekes lehet a HeinOnline adatbázis European Centre for Minority Issues című al-adatbázisa. Maga a Központ 2016-ban ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját.

A Kisebbségi Kérdések Európai Központja gyakorlat-orientált kutatásokat végez. Információkat és dokumentumokat szolgáltat, valamint tanácsadási szolgálatot tart fenn kisebbségi-többségi kapcsolatok témában – Európában. Több európai kormányt és regionális kormányközi szervet is kiszolgál. A Központ segíti a tudományos élet munkáját, a médiát és a közvéleményt időszaki információszolgáltatással és elemzésekkel látja el.

A teljes körűen kereshető adatbázis számos – a Kisebbségi Kérdések Európai Központja által publikált – dokumentumot, jelentéseket és munkaanyagokat tartalmaz, továbbá fellelhetők benne a „Journal on Ethnopolitics and Minority Issues in Europe” számai is.

A HeinOnline adatbázis csak az Országgyűlési Könyvtár területén lévő számítógépekről érhető el a térítéses olvasójeggyel rendelkező olvasók számára. Bővebb információt az online adatbázisainkról a könyvtár honlapján találhatnak.

Kisebbségek Európában

Legnagyobb kisebbségek az egyes európai országokban. Forrás: http://brilliantmaps.com/2nd-largest-nationality/

Közzétéve - 2018-01-23 12:13:00
Kategória: Hírek