Kérjük, tartsa vízszintesen készülékét a megfelelő megjelenítés érdekében!


Részvételünk a 24. Nemzetközi Könyvfesztiválon

Április 20. és 22. között került sor az idei Nemzetközi Könyvfesztiválra, melynek az elmúlt évekhez hasonlóan a Millenáris adott otthont. A szervezők idén is számos izgalmas, az olvasás, a könyvtáros szakma és a könyvkiadás trendjeit körüljáró programmal várták a szakembereket és a laikusokat egyaránt.

Az Országgyűlési Könyvtár természetesen idén is képviseltette magát az esemény szakmai programjában. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Jogi szekciójának ülésén a könyvtár eddigi digitalizálási munkájáról, a ránk váró további feladatokról, illetve távlati terveinkről Markója Szilárd igazgató és dr. Tóth Éva osztályvezető beszélt a hallgatóságnak.

A könyvtár munkatársaival ugyanakkor a kiállítótérben is találkozhattak a Könyvfesztivál látogatói. Most első ízben az Országgyűlés Hivatala saját standdal jelent meg az eseményen, ahol alkalma nyílt a szélesebb nyilvánosság előtt bemutatni kiadványainak széles palettáját, köztük Az Országgyűlési Könyvtár című frissen megjelent könyvtártörténeti könyvecskét, melyet Villám Judit szakreferens, a kötet szerzője a helyszínen dedikált is.

24. Könyvfeszivál

Az Országgyűlés Hivatalának kiadói tevékenységét azonban nem csak a standunknál, hanem a szakmai program keretén belül is megismerhették az érdeklődők, amennyiben részt vettek Kerekes Margit és Németh Csaba, a Hivatal könyvszerkesztésért és -kiadásért felelős munkatársainak előadásán.

Közzétéve - 2017-04-28 10:46:00
Kategória: Hírek