Kérjük, tartsa vízszintesen készülékét a megfelelő megjelenítés érdekében!


Szakmai elismerésben részesült az Országgyűlési Könyvtár

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) 2018. május 15-én a „Könyvtárügyért” díjat adományozta az idén 150 éves Országgyűlési Könyvtárnak. A számos megyei, városi és szakkönyvtárat tömörítő szakmai szervezet évente díjazza mindazokat a szakembereket, illetve intézményeket, akik és amelyek munkásságukkal előmozdítják a könyvtárszakma fejlődését, valamint a tudás- és információmenedzsment innovatív eszközeinek alkalmazásával lehetővé teszik az olvasók igényeinek mind hatékonyabb kiszolgálását.

Az elismerést odaítélő független kuratórium indoklásában méltatta az Országgyűlési Könyvtár markáns jelenlétét a szakmai életben, a folytonosan változó kihívások közt megoldásokat kereső, a partner könyvtárakkal való aktív együttműködést.

Kiemelte az elmúlt években zajló nagy ívű digitalizálási munkálatok Digitalizált Törvényhozási Tudástárban testet öltő eredményeit, valamint a könyvtár aktív részvételét a Hungaricana össz-közgyűjteményi portál építésében. A portálon jelenleg mintegy kétszáz közgyűjtemény száz terabyte-nyi digitális tartalma érhető el és tölthető le szabadon, amely így európai súlyú elektronikus tartalomszolgáltatássá vált, megdöntve minden magyarországi olvasói, felhasználói rekordot.

Könyvtárügyért

Közzétéve - 2018-05-22 10:40:00
Kategória: Hírek