Kérjük, tartsa vízszintesen készülékét a megfelelő megjelenítés érdekében!


Szombaton érkeznek ösztöndíjasaink

Szeptember 28-án indul az idei „Könyvtár, ami összeköt” elnevezésű ösztöndíjprogramunk, melyen ismét nyolc határon túli és két magyarországi könyvtáros kolléga ösztöndíjasként, hét budapesti intézmény munkatársa pedig delegáltként vesz majd részt.

A kollégáknak egy hónapon át, október 26-ig nyílik lehetőségük közelebbről megismerkedni az Országgyűlési Könyvtár, valamint az Országgyűlés Hivatala egyéb egységeinek munkájával, de a program arra is kiváló alkalmat kínál, hogy a magyar könyvtáros élet teljes spektrumát megismerjék a fiatal szakemberek. Ennek érdekében számos budapesti és vidéki közgyűjteménybe ellátogatnak majd, betekintve megyei és közkönyvtárak, illetve felsőoktatási, szak- és egyházi könyvtárak működésébe is.

A szakmai programokon túl ugyanakkor személyes és baráti kapcsolatok építésére is módot találtak a szervező kollégák – számos budapesti és vidéki kirándulás, városnéző program várja a résztvevőket, melyek során nem csupán hazánk kulturális értékeit fedezhetik fel, hanem egymást is mélyebben megismerhetik.

Várjuk szeretettel az ifjú könyvtárosokat, és tartalmas időtöltést kívánunk mindannyiuknak a nálunk töltött egy hónap során!

Közzétéve - 2019-09-27 02:29:00
Kategória: Hírek