Kérjük, tartsa vízszintesen készülékét a megfelelő megjelenítés érdekében!


Szombaton indul a Könyvtár, ami összeköt ösztöndíjprogram

Ismét eltelt egy év, ismét itt a Könyvtár, ami összeköt. Az idei ösztöndíjprogram tíz határon túli könyvtáros szakember és hat, budapesti könyvtárakból delegált kolléga részvételével zajlik október 13. és november 9. között.

Az idei ösztöndíj nyertesei:

Bak Ágnes (Románia)

Illyés-Gulácsi Andrea (Románia)

Kolumbán Melinda (Románia)

Nyilas Csilla (Románia)

Smidt Veronika (Szlovákia)

Tóth Andrea (Szlovákia)

Ficze Tímea (Szerbia)

Molnár István (Ukrajna)

Bús Péter János (Magyarország)

Takács Eszter Judit (Magyarország)

Az Országgyűlési Könyvtár Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok együttműködését célzó ösztöndíjprogramja során a résztvevőknek az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is alkalmuk nyílik ellátogatni számos hazai könyvtárba, ezáltal megismerve a hazai könyvtári rendszer sajátosságait, intézménytípusait. A kollégák természetesen hosszabb időt töltenek az Országgyűlési Könyvtárban, ahol nem csak intézményünk, hanem a felettes szervezeti egység, a Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóság munkájában is elmélyedhetnek. Mindemellett szakmai kirándulások is várják vendégeinket, melyek lehetőséget teremtenek a személyes kapcsolatépítésre és tapasztalatcserére.

A könyvtári programmal egy időben, azzal időnként találkozva kerül sor a Múzeum határok nélkül” című ösztöndíjprogramra, melynek keretében hat határon túli és három magyarországi muzeológus tölthet egy hónapot az Országgyűlési Múzeumban.

Minden ösztöndíjast és delegáltat szeretettel várunk, reméljük, idén is rengeteg új ismerettel és élménnyel gazdagodunk együtt!

KSH Könyvtár, Szakkönyvtári Seregszemle

Tavalyi ösztöndíjasaink látogatása a Könyvtári Intézetben (Országos Széchényi Könyvtár)

Közzétéve - 2018-10-12 13:02:00
Kategória: Hírek