Kérjük, tartsa vízszintesen készülékét a megfelelő megjelenítés érdekében!


Egyetemi-kutatóintézeti Program

A 2013-ban indult program közvetlen célja olvasóink, felhasználóink számának növelése, közvetetten pedig a könyvtár ismertségének növelése a felsőoktatási, kutatóintézeti szférában, tudományos életben (fő gyűjtőkörökhöz kapcsolódóan: jogtudomány, politikatudomány, történettudomány körében).

2015. április 10-én került megrendezésre az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóság könyvtára, azaz az Országgyűlési Könyvtár és a felsőoktatási intézmények közötti szakmai együttműködés programindító találkozója a Parlament Vadásztermében.

Az együttműködési megállapodások keretében a könyvtár munkatársai ellátogatnak a felsőoktatási intézményekbe, ahol bemutatják a könyvtárat, a szolgáltatásait és kedvezményes beiratkozási lehetőséget is biztosítanak. Igyekszünk jelen lenni virtuálisan is az intézmények életében, például honlapon, közösségi oldalalakon. Emellett mi is lehetőséget biztosítunk látogatócsoportok fogadása kapcsán a könyvtár megismerésére. Szervezünk könyvtárhasználati kurzusokat, PhD-hallgatóknak személyre szabott foglalkozásokat. Az oktatók számára pedig lehetőséget biztosítunk arra is, hogy a könyvtár helyiségében, a könyvtár dokumentumaiból tartsanak szemináriumi foglalkozásokat hallgatóiknak. Természetesen az együttműködés egyéb területeken is megvalósulhat az egyedi megállapodások függvényében (például gyakornokok fogadása, digitalizálási együttműködés).