Kérjük, tartsa vízszintesen készülékét a megfelelő megjelenítés érdekében!


Képviselői Információs Szolgálat

A Képviselői Információs Szolgálat (Infoszolg) információs és kutatási szolgáltatásokat biztosít az országgyűlési képviselők és munkatársaik részére. A szolgáltatás alapelvei a szakszerűség, a pontosság, a gyorsaság, a pártatlanság, valamint a kérések bizalmas kezelése.

Az Infoszolg az egyéni kérdések megválaszolása mellett előre elkészített háttéranyagokkal is támogatja az országgyűlési képviselők munkáját.

Háttéranyagok

  • Az Infojegyzetek egyes törvényjavaslatok által szabályozott területekről, illetve aktuális közpolitikai témákban mutatják be a vonatkozó hazai és külföldi jogi szabályozást, szakmai álláspontokat, statisztikai adatokat.
  • Az Infotablók egyes, az Országgyűlés által tárgyalt, vagy a közéletben napirenden lévő témákban a statisztikai adatokat középpontba helyező, azokat vizuálisan megjelenítő és értelmező, rövid információs kiadványok
  • Az Elemzések részletesen bemutatják az EU-tagállamok adott témára vonatkozó jogi szabályozását és gyakorlatát.
  • A Meghallgatási háttéranyagok a miniszterek és más állami tisztségviselők kinevezés előtti, illetve éves bizottsági meghallgatásához készülnek.
  • A Heti sajtófigyelések az állandó bizottságok feladatkörének megfelelő témákban tartalmazzák az adott időszak témához kötődő, legfontosabb eseményeinek híreit, valamint azok kormányzati, politikai és szakmai visszhangját.
  • Az Ünneptörténeti háttéranyagok nemzeti ünnepek, jeles hazai és nemzetközi emléknapok és évfordulók alkalmából készülő beszédek megírásához szolgáltatnak alapanyagot.

Elérhetőség

A Képviselői Információs Szolgálat szolgáltatásai elérhetők e-mailen, a parlamenti intraneten, az interneten, a Képviselői Tájékoztató Központban és a plenáris ülésteremnél található információs pultnál.

E-mail: infoszolg@parlament.hu

Intranet: http://intra.parlament.hu/infoszolg

Az Infojegyzetek, Infotablók és Elemzések az Országgyűlés honlapján is elérhetők:
http://www.parlament.hu/infoszolg

Határozathozatalok idején az Infoszolg munkatársai a plenáris ülésteremnél lévő információs pultnál is fogadják a képviselők kérdéseit.

Képviselői Tájékoztató Központ

KTK

Képviselői Irodaház VII. emelet
Telefon: (1) 441-6486

Nyitvatartás:
Hétfő–csütörtök: 9:00–17:00
Péntek: 8:00–14:00

Információs pult a plenáris ülésteremnél

Infopult

Nyitvatartás:

  • a plenáris ülések első napján üléskezdéstől 17 óráig;
  • további plenáris ülésnapokon a határozathozatalok idején maximum 17 óráig.